Rondom de woning

Eten en drinken
Ossenzijl biedt u drie restaurants op loopafstand aan. Het zijn “Eetcafe restaurant Kolkzicht”, “Cafe restaurant Stuitje” en “restaurant De Kluft” de laatste is gelegen bij het recreatiecentrum de Kluft. Bij alle gelegenheden worden diverse soorten bieren smaakvolle wijnen en worden er complete en gezonde maaltijden geserveerd voor een hele vriendelijke prijs.

Zwemmen
Zwemmen kan in de zomer gewoon van uit uw eigen steiger. Natuurlijk kunt u ook naar het bijzondere openluchtzwembad ’t Tolhekke bij Paasloo gaan of naar het zwemparadijs “De Waterwyck” in Steenwijk.

Vissen
Alle zoetwatervissen zijn goed vertegenwoordigd. U kunt de hengel uitleggen op uw eigen steiger. Met de boot een leuke stek zoeken is ook een optie.

Varen
U kunt zonder extra kosten uw eigen boot meenemen en aanleggen aan uw eigen steiger. Vanaf het huis vaart u zo naar De Weerribben , Kalenberg , Giethoorn of bijvoorbeeld naar Friesland. Ook is het erg leuk om de omgeving te verkennen met de kano die bij het huis beschikbaar is.

Fietsen
Nergens in Nederland kunt u zo in alle rust op uw fiets genieten van het landschap. Er zijn heel veel fietspaden en zij brengen u naar prachtige, natuurgebieden en dorpjes.

Dorpen en de stad
Uw boodschappen kunt u heel goed doen in Oldenmarkt 3 km. of dichterbij in de kleine supermarkt in Ossenzijl. De stad Steenwijk bevindt zich op 16 km van “de Weerrib”.

En nog veel meer...
Er zijn nog veel meer dingen die u kunt doen en waar u gebruik van kunt maken. In de door u gehuurde woning ligt een map voor u klaar met daarin beschrijvingen van heel veel mogelijkheden.