Het gebied

Het mooiste plekje van Nederland
De Weerrib staat op het kleinschalige villapark “Noordervenerbosch”. Gelegen in de kop van Overijssel. Het schitterende landschap van de Weerribben ligt op een steenworp afstand van Friesland, en dankt zijn identiteit aan de sporen van uit graven van het veen. Het unieke cultuurlandschap heeft oude karakteristieke Weerribben-dorpjes als Kalenberg, Wetering en Paaslo. Aan de rand van dit natuurgebied liggen Giethoorn, Blokzijl, Scheerwolde en Blankenham. De Weerribben een uniek gebied, uitgeroepen tot mooiste plekje van Nederland. Het gebied leent zich uitstekend voor waterrecreatie en een actieve fiets- of wandeltocht.

Naast de Weerribben liggen er nog vijf natuurgebieden, zoals de Lindenvallei, de laagveenmoerassen van de Rottige Meente het Brandermeer en Oldelamer in de Friese gemeente Westellingwerf, in het zuiden De Wieden en naar het westen de Graspolder bij Blankenham.

En nog veel meer...
Voor de watersportliefhebbers zijn er volop mogelijkheden: vissen, kanovaren, zwemmen, boottochten en soms per schaats in deze mooie omgeving .
Op culinair gebied is er een ruime keus aan karakteristieke restaurantjes.

Handige links
Ervaar het Waterreijk
Nationaal Park de Weerribben
Steenwijk
Natuurmonumenten
Natuurlijk (Wandelen en Fietsen)
Museum Heerenveen - Willem van Haren
Museum Schokland
Vlechtmuseum
Zeemuseum
Vlindertuin / Orchideehoeve